Mala nyaklánc

Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
Mala nyaklánc
-40%
14 990 Ft Az áthúzott ár az árcsökkentés alkalmazását megelőző 30 nap legalacsonyabb eladási ára. 8 990 Ft

A KOCHI Mala nyakláncot, szantálfából és a hét csakrát szimbolizáló féldrágakövekből készítettük el Neked.

MANTRA: TELJES ÉLETET ÉLEK!

Érdekességek a maláról

A 108 szemes mala a meditáció gyakorlásánál használatos számláló eszköz. Általában 108 szemből áll, és egy végső, nagyobb szemből, amit buddhagyöngynek, guruszemnek és sztúpának hívnak.A mála használata - jobb, vagy bal kéz?

Hagyományosan a meditáció során a bal hüvelykujjunkkal mozgatjuk a szemeket. Amikor a buddhagyöngyhöz érünk, új kört kezdve, akkor megfordítjuk a málát a másik irányba. Ez annak a jelképe, hogy a bódhiszattva mindig megfordul, mikor eléri a megvilágosodást és visszatér a feltételekhez kötött világba, hogy hasznára legyen minden lénynek a megvilágosodás felé vezetve őket.
A mala használata

A buddhista mala egy meditációs eszköz mely nagyon sok funkcióval rendelkezik.

Az egyik rendeltetése hogy a mantrarecitációs vizualizációs gyakorlatok folyamán lefoglalja a kezünket, ezáltal a hétköznapi profán cselekedetünket, megvilágosodott buddhatevékenységgé változtatva. Így bekapcsolja a szent tevékenységbe a testünket is. Miközben mutató és hüvelyk ujjunk, vagy középső és hüvelykujjunk (ilyenkor a mutató ujjunkhoz nem érhet a mala) között tartjuk bal kézben a málánkat, óramutató járásával megegyező irányba elkezdjük hajtani a gyöngyöket a hüvelykujjunkkal. Eközben összpontosítunk a mantra jelentésére, ismételjük a mantránkat, (egy gyöngy egy mantra) gyöngyönként haladva előre a füzéren.
A legjobb motiváció a mala használat közben hogy mindig amikor elérjük a 108-adik gyöngyöt, akkor mélyen átérezzük hogy ezáltal elértük a megvilágosodást is.
Ilyen módon mikor visszafelé haladunk a golyók morzsolgatásában, már azzal a tudattal folytatjuk hogy nemes bodhiszattvákként a lények javára ismételjük a mantránkat. Ez erősíti a bodhicsittát a megvilágosodástudatot.