TIPPEK

Meditáció
2020.10.09 11:19
Meditáció

Meditáció hatásai A meditációt leginkább stresszkezelésre használják. Eleinte a buddhista kultúrából terjedt el, de ma már tudományosan is bizonyított a jótékony hatása. Ezek között szerepel: csökkenti a stresszt és a gyulladást csökkenti a szorongást elősegíti az érzelmi egészséget fejleszti az emlékezést növeli a koncentráló-képességet segít leküzdeni a függőséget javítja az alvás minőségét

A meditáció ereje - Miért is meditáljunk? Sokszor feltesszük azt a kérdést: ki ( chi ) vagyok én? Egy különleges lény. Mindenkiben állandó a mozgás a személyiségén belül, és így minden nap különleges, és gyönyörű lehet. A lélek állandóan és minden nap megújul. Minden pillanat új. Mennyire ismerem a lényt, aki ott van a testben. Mindaz, aki valójában vagyok, nem látható, túl van az idő és távolság korlátain. Túl van a fizikai világ dimenzióin. Én egy különleges, ragyogó fénypont, egy élő energiapont vagyok.

Azért fontos a meditáció, hogy visszavegye a bennünk lévő Isten, az Isteni lényünk az írányítást az egónktól! Figyelj befele, hallgass a megérzésekre, légy jelen és légy kiegyensúlyozott!

 

Vissza